'Ajax meldt zich op Het Kasteel voor doelman Okoye'

12 maart 2021 – Ajax heeft zich bij Sparta Rotterdam gemeld voor doelman Maduka Okoye, zo claimt RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel bij FC Rijnmond. De 21-jarige Nigeriaanse keeper is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van de Rotterdamse club en ligt nog voor anderhalf jaar vast op Het Kasteel. De Rotterdammers hebben de optie om zijn verbintenis met nog twee seizoenen te verlengen, wat gezien de Amsterdamse interesse ongetwijfeld zal gebeuren.

'Ajax meldt zich op Het Kasteel voor doelman Okoye'

"Ik weet dat de eerste Nederlandse topclub zich al heeft gemeld om hem over te nemen", begint Van Eersel bij FC Rijnmond. "Als zijn contract nog zo lang doorloopt, dan kan Sparta daar een mooi bedrag voor vangen. Het is trouwens niet de Nederlandse topclub van hier om de hoek", doelt hij op Feyenoord. Van Eersel bevestigt vervolgens dat Ajax de geïnteresseerde club is.

Volgens het Algemeen Dagblad staat Okoye op 'tal van lijstjes van clubs'. De Nigeriaanse doelman moet de volgende speler worden die Sparta een miljoenenbedrag oplevert. Het zou zomaar kunnen dat die miljoenen door Ajax wordden betaald.. Door de dopingschorsing van Andre Onana zijn de Amsterdammers zich mogelijk aan het oriënteren voor een nieuwe doelman.

Ajax

gerelateerd