City dendert door in Engeland: "We komen steeds dichterbij"

14 maart 2021 – Het is een kwestie van tijd tot Manchester City zich kroont tot landskampioen van Engeland. De ploeg van manager Josep Guardiola won zaterdagavond in Londen met 0-3 van Fulham en heeft inmiddels een flink gat geslagen met achtervolgers Manchester United en Leicester City. Guardiola sprak na de wedstrijd dan ook lovend over zijn ploeg.

City dendert door in Engeland: "We komen steeds dichterbij"

De koploper van de Premier League boekte op Craven Cottage zijn 22e overwinning van dit seizoen en aast op een nieuwe zegereeks. "Dit was een geweldige prestatie", sprak Guardiola na afloope van de wedstrijd tegen de laagvlieger. "Mijn team staat er fysiek goed voor en speelt met een idee. We waren echt briljant. Het begin van de tweede helft was belangrijk en dit is een cruciale overwinning. Met nog acht wedstrijden voor de boeg komen we steeds dichterbij."

Op bezoek bij Fulham vielen alle doelpunten van City in het eerste kwartier na de rust. John Stones, Gabriel Jesus en Sergio Agüero waren trefzeker. Laatstgenoemde had al veertien maanden niet meer gescoord in de competitie en kende dit seizoen veel tegenslagen. "Natuurlijk is het erg belangrijk voor Sergio om eindelijk weer te scoren. Doelpunten zijn alles voor hem, maar dat geldt ook voor Gabriel."

City hoeft zich nu eventjes niet te richten op de competitie. Dinsdag speelt de ploeg van Guardiola in de Champions League tegen Borussia Mönchengladbach, dat in de heenwedstrijd al met 0-2 werd verslagen. Zaterdag wacht de kwartfinale van de FA Cup. In dat toernooi brengt City een bezoekje aan Everton. Daarna is het tijd voor de interlandperiode. Op 3 april vervolgt de koploper de jacht op de titel met een uitwedstrijd tegen Leicester.

Premier League

gerelateerd