Japan
0 – 0
Kroatië

Afrika Cup-kwalificatie: succes Comoren, Egypte, Ghana en Gabon

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 maart 2021 – Niet alleen in Europa wordt er gevoetbald voor de interlandperiode, ook in de kwalificatie voor de Afrika Cup zijn er duels afgewerkt én beslissingen gevallen. Alle reeds geplaatste landen voor het toernooi zijn Senegal, Tunesië, Algerije, Burkina Faso, Guinea, Comoren, Gambia, Gabon, Egypte en Ghana.

Afrika Cup-kwalificatie: succes Comoren, Egypte, Ghana en Gabon

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Comoren – Togo 0-0 & Egypte – Kenia 1-1
De eerste kwalificatie voor de Afrika Cup voor de nationale ploeg van de Comoren is een feit. Door de doelpuntloze remise donderdagmiddag is het elftal van RKC'er Saïd Bakari, die negentig minuten op het veld stond, niet meer te achterhalen in Groep G. Ook Egypte, dat een punt pakte tegen Kenia via een goal van Magdi Kafsha, gaat naar het eindtoernooi en dat is een record: het is de 25ste deelname en geen land deed dat vaker.

Ghana – Zuid-Afrika 1-1
Mede door een doelpunt van Ajax-middenvelder Mohammed Kudus kan ook Ghana de Afrika Cup niet meer ontgaan. Het duel tussen de koplopers van de poule werd ondanks de goal van Kudus nog wel gelijk, omdat de treffer van de Ajacied nog ongedaan werd gemaakt door Percy Tau. Omdat de twee directe achtervolgers van Ghana nog tegen elkaar spelen op de slotdag van de kwalificatie (Zuid-Afrika en Sudan), is Ghana reeds zeker van een Afrika Cup-ticket.

Gabon – DR Congo 3-0
Ook Pierre-Emerick Aubameyang is te zien op de Afrika Cup in de zomer van 2021. De superster van Arsenal maakte donderdag de laatste van de drie treffers namens zijn land, dat daardoor niet meer te achterhalen is en ook te zien is op de Afrika Cup. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd