Ronaldo na tirade richting Makkelie: "Heel land wordt geschaad"

28 maart 2021, 15:17

Cristiano Ronaldo was zaterdagavond buiten zinnen na de wedstrijd tussen Servië en Portugal (2-2). De sterspeler tikte de bal in het doel, maar de Nederlandse arbitrage had niet in de gaten dat de bal de doellijn was gepasseerd. Ronaldo was zo boos dat hij zijn aanvoerdersband op de grond gooide en de kleedkamer opzocht.

Waarom hij zo boos was, legde Ronaldo na de wedstrijd uit. "Een heel land wordt hier geschaad", zei de Portugese aanvoerder. Kritiek kwam er echter ook omdat hij zijn aanvoerdersband weggooide. "Aanvoerder van Portugal zijn, is één van de grootste privileges van mijn carrière. Het maakt me erg trots. Ik geef altijd alles voor mijn land en dat zal ook zeker zo blijven. Maar dit is moeilijk, omdat hier een heel land pijn van heeft. We moeten ons nu focussen op de volgende uitdaging." Portugal speelt midweeks tegen Luxemburg.

Bondscoach Fernando Santos was ook boos op Danny Makkelie en zijn assistenten, maar toonde in tegenstelling tot Ronaldo ook begrip. "De scheidsrechter heeft zijn excuses aangeboden en ik heb veel respect voor hem", zei Santos na de wedstrijd. "Maar het is niet goed dat er in een competitie als deze geen VAR of doellijntechnologie is. De bal was een halve meter over de lijn en er zet verder geen obstakel meer tussen. Het was echt heel duidelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen