Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Jong Oranje vreest niet voor een fatale salonremise

30 maart 2021 – Erwin van de Looi vreest niet dat Jong Duitsland en Jong Roemenië het dinsdagavond op een akkoordje gooien. Een doelpuntrijke salonremise zou Jong Oranje fataal zijn. "Ik ben er niet bang voor, maar het is wel vervelend dat je het niet zelf in de hand hebt", blikt bondscoach Erwin van de Looi vooruit op de afsluitende groepswedstrijd op het EK.

Jong Oranje vreest niet voor een fatale salonremise

De Nederlandse beloften nemen het dinsdagavond op tegen hun Hongaarse leeftijdsgenoten. Wordt er gewonnen, dan is de kans groot dat Jong Oranje doorstoot naar de kwartfinale. Eindigt Jong Duitsland tegen Jong Roemenië echter in 2-2 (of hoger), dan is het einde verhaal voor het team van Van de Looi.

"Daar kunnen we heel lang over praten en over nadenken, maar we kunnen beter alle energie in ons eigen team en eerst maar zorgen dat we zelf de dingen doen die we moeten doen", doelt de bondscoach op het winnen van de wedstrijd tegen Jong Hongarije. "Of ik contact heb gehad met de bondscoach van Jong Duitsland. Alleen na de wedstrijd, verder niet. Dat heeft ook allemaal geen zin. Je moet altijd uitgaan van het goede van de mens."

Ook Perr Schuurs gaat er niet vanuit dat de Duitsers en Roemenen het op een akkoordje zullen gooien. "De Duitsers kunnen het zich niet permitteren om op een gelijkspel te spelen", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Stel dat ze dan alsnog verliezen en wij winnen, liggen ze er zelf uit. Bovendien past het niet bij Duitsers om op een gelijkspel te spelen. Zij willen altijd winnen. Ik denk dat ze dat nu ook gaan doen. Maar goed, uiteindelijk moeten wij ook winnen."

Eredivisie

gerelateerd