Crisis in Doetinchem: "We zitten in een heel slechte fase"

2 april 2021 – De promotiedruk lijkt De Graafschap geen goed te doen. Goede Vrijdag werd een heel slechte vrijdag voor de ploeg van Mike Snoei, die door een ontluisterende 0-3 nederlaag tegen FC Dordrecht de felbegeerde tweede plaats kwijtraakte aan Almere City FC. "Een collectieve wanprestatie", noemt de trainer het.

Crisis in Doetinchem: "We zitten in een heel slechte fase"

Voor de camera van ESPN maakte Snoei na afloop van de blamage in eigen huis van zijn hart geen moordkuil. "Ik heb een droevig De Graafschap gezien. Er zat vanaf minuut één heel veel spanning op. Waar komt dat vandaan?", vraagt hij zich hardop af. "We zijn het gewend om dit soort wedstrijden te spelen. Het heeft niet zozeer met de tegenstander te maken, maar met de positie waar we staan. We hebben echt gefaald."

De Graafschap begon zwak aan de wedstrijd en keek halverwege tegen een 0-1 achterstand. Snoei greep in de rust hard in en haalde drie spelers eruit, onder wie Ralf Seuntjens. Dat was geen tactische keuze. "Hij zat totaal niet in de wedstrijd. Ik heb er drie gewisseld, maar het hadden er een paar meer kunnen zijn. We hebben het met elkaar niet goed gedaan. Het plan was misschien ook niet zo geweldig."

De club uit Doetinchem moet snel de rug rechten, want maandag wacht de volgende wedstrijd. "We zitten echt in een heel slechte fase. Ik ben blij dat we maandag weer mogen spelen, maar het is wel heel belangrijk dat we dit morgen met elkaar bespreken. De neuzen moeten de goede kant op, dat wordt nog pittig."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd