Tienkoppig Groningen wint na hectische slotfase van VVV

3 april 2021, 20:56   Bijgewerkt: 3 april 2021, 22:16

FC Groningen heeft zaterdagavond een nipte overwinning geboekt op VVV-Venlo in een stroeve wedstrijd. Halverwege de eerste helft kreeg Azor Matusiwa zijn tweede gele kaart, wat een sterk begin van FC Groningen overschaduwde. De wedstrijd leek een lange tijd dood te bloeden in een 0-0 gelijkspel, maar enkele minuten voor tijd was het Mo El Hankouri die zijn team de overwinning bezorgde met een zondagsschot.

VVV-Venlo onderging voor de interlandperiode een trainerswissel na zeven nederlagen op rij in de Eredivisie. Jos Lukuhay werd aangesteld om de ploeg uit de degradatiezone te trekken, maar in zijn eerste wedstrijd werd er verloren van PEC Zwolle. Zaterdagavond zou zijn ploeg een eind moeten zien te maken aan deze negatieve reeks tegen een eveneens stroef lopend FC Groningen. Als we de geschiedenis mochten geloven, dan was dit voor de mannen uit Venlo hiervoor een optimaal affiche, want tegen de Groningers waren ze in eigen huis in de laatste vijf voorgaande duels ongeslagen.

Het elftal van trainer Danny Buijs kwam vandaag (zaterdag 3 april) naar De Koel om die trend te doorbreken, want ook zijn ploeg had een opleving nodig na een slechte reeks wedstrijden. Om hun plek bij de subtop te behouden moest er vandaag gewonnen worden. In de afgelopen week kregen de Groningers wel een boost door het nieuws dat Arjen Robben weer deel kon nemen aan de groepstraining, maar deze wedstrijd kwam voor hem nog te vroeg. Wel stonden Azor Matusiwa en Jørgen Strand Larsen aan de aftrap na hersteld te zijn van hun blessures, en ook Wessel Dammers kreeg weer eens een kans in het hart van de defensie.

De ploeg van Lukuhay buitte hun numerieke meerderheid echter niet echt uit. Roy Gelmi moest na de rode kaart plaats maken voor Yahcuroo Roemer, maar ondanks deze aanvallende wissel was het nog steeds FC Groningen die de meeste doelpogingen op kon schrijven. VVV-Venlo kon wel meer druk uitoefenen op de helft van de Groningers, maar trok de wedstrijd niet echt naar zich toe. De teams gingen doelpuntloos de rust in en voor de tweede helft moesten ze met een nieuw strijdplan gaan komen.

Er was echter weinig strijd te merken aan het begin van de tweede helft. De ploegen speelden voorzichtig en wilden vooral niet te veel weggeven. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd van frivool voetbal in het eerste kwart naar een slaapverwekkend schaakspel ging in het vervolg, waarbij weinig spannende zetten kwamen. De rode kaart van Matusiwa was hierin een duidelijk keerpunt er kwam in de tweede helft dus weinig verandering in het spelbeeld waar het eerste bedrijf mee eindigde.

Zo weet FC Groningen toch weer de aansluiting te vinden bij de subtop na een hectische slotfase. Deze overwinning had de ploeg van Buijs hard nodig en de ploeg van Lukuhay komt nog meer in de problemen met een negende verliespartij op rij. VVV-Venlo wacht volgende week een zware klus tegen PSV waarin ze hun rug moeten gaan rechten en FC Groningen ontvangt dan rivaal SC Heerenveen in eigen huis.

Opstellingen en beoordelingen:*

VVV-Venlo: Kitschbaum 6; Pachonik 5, Gelmi 5 (33. Roemer 6,5), Da Graca 5, Kum 5, Dekker 5 (89. Dekker); Schafer 5, Machach 5 (59. Arias 5), Janssen 5; Van Crooij 5, Giakoumakis 5.

FC Groningen: Padt 5; Te Wierik 5, Dammers 5 Itakura 5; El Hankouri65,5, Matusiwa 3, Suslov 5 (79. Dankerlui -), El Messaoudi 5, Gudmundsson 5,5; Da Cruz 5,5 (90. Joosten -); Strand Larsen 5 (86. Van Hintum -).

Man of the Match: Mo El Hankouri

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen