KNVB beperkt aantal amateurclubs in bekerseizoen 2021/22

9 april 2021 – De KNVB heeft de clubs bekendgemaakt die komend seizoen deel mogen nemen aan de KNVB Beker. De voetbalbond heeft besloten dat er 56 amateurclubs aan het toernooi zullen starten, meldt het Brabants Dagblad. Er is geen plek meer voor ploegen uit de hoofdklasse en lagere clubs uit de districten. Achilles Veen, Capelle, DTS Ede en Sliedrecht zijn uitzondering op die regel.

KNVB beperkt aantal amateurclubs in bekerseizoen 2021/22

Die vier clubs zaten namelijk nog in het toernooi toen de KNVB eerder dit seizoen besloot om vanwege het coronavirus verder te gaan zonder amateurclubs. De amateurs konden namelijk niet meer trainen en ook werden de betreffende competities stilgelegd. Ook de districtsbekers werden niet afgerond. Normaal gesproken komen daar de deelnenemers van de KNVB Beker uit.

Tijdens seizoen 2021/22 doen er dus minder amateurclubs mee aan het bekertoernooi. Naast de vier uitzonderingen komen de deelnemers uit de Tweede Divisie, Derde Divisie Zaterdag en Derde Divisie Zondag. Natuurlijk zijn ook de clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie van de partij. De beloftenteams zijn uitgesloten van deelname aan de beker.

Eredivisie

gerelateerd