Van Loen kraakt Feyenoord-spitsen: "Die vind je ook in KKD"

10 april 2021 – John van Loen denkt dat FC Utrecht komende zondag gaat winnen van Feyenoord. De voormalig spits van de Rotterdammers én de Utrechters denkt dat de ploeg van René Hake net iets beter in vorm is. Ook is hij uiterst kritisch op het spelersmateriaal dat Dick Advocaat tot zijn beschikking heeft.

Van Loen kraakt Feyenoord-spitsen: "Die vind je ook in KKD"

Voor Van Loen is het vrij eenvoudig om de winnaar aan te wijzen. "Utrecht gaat winnen, sorry", zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond. Ze spelen altijd goed tegen Feyenoord en Feyenoord is niet in goede doen." Feyenoord en FC Utrecht stonden 106 keer eerder tegenover elkaar. De Rotterdammers wonnen 59 keer, Utrecht zegevierde zeventien keer. Dertig keer bleven de ploegen in evenwicht, net als tijdens het heenduel in de Kuip: 1-1.

Van Loen is met name niet onder de indruk van de Feyenoord-aanval. "Niets ten nadele van Linssen, die pikt zijn goaltjes mee, dat is knap. Maar Linssen is geen balvaste spits en heeft geen snelheid", aldus Van Loen. "Alleen Berghuis is gevaarlijk in de voorhoede bij Feyenoord. En als je die neutraliseert, dan ben je al een heel eind." De spitsen kunnen dan ook niet op lovende woorden rekenen. "Pratto is weggegooid geld. Zo'n speler kun je ook in de Keuken Kampioen Divisie vinden. Bozenik heeft het niet, afgelopen weekend ook niet. Ik zie dan nog liever Nicolai Jørgensen spelen. Ik zie hem het liefst als diepe spits, balvast en van daaruit verder voetballen. Maar hij laat het al jaren niet zien, onbegrijpelijk. Al zie ik hem natuurlijk niet dagelijks op het trainingsveld."

Feyenoord

gerelateerd