Van Wolfswinkel helemaal terug na aneurysma: "Ben gezond"

14 april 2021 – Ricky van Wolfswinkel (32) is weer helemaal hersteld van zijn hersenaneurysma. De spits van FC Basel kampte in de zomer van 2019 met het ernstige letsel, maar heeft daarvan naar eigen zeggen geen enkele last meer. "Ik sta weer op het veld. Ik ben gezond. En ik kijk ook vooral vooruit."

Van Wolfswinkel helemaal terug na aneurysma: "Ben gezond"

Dat vertelt de spits van FC Basel, die gezien zijn aflopende contract bezig is aan zijn laatste seizoen bij die Zwitserse club, tegenover De Gelderlander. "Natuurlijk was dat aneurysma enorm schrikken. De weg terug duurde ook lang. Er was telkens sprake van uitstel. Zo kwamen er maanden bij." Maar inmiddels is hij volledig terug, al is de Nederlander normaliter bankzitter, mede door de blessure die hij begin 2021 opliep.

Bekerfinale
Verder werd de aanvaller ook gevraagd naar de gewonnen bekerfinale van 2017, waarin hij beide doelpunten maakte en daardoor wordt gezien als de drijvende kracht van het Vitesse destijds. "Mijn naam wordt gekoppeld aan de finale. Dat begrijp ik. Maar in de halve finale tegen Sparta was Lewis Baker de held. Met twee goals. En Guram Kashia velde Feyenoord in de kwartfinale. Het succes kent vele vaders", blijft Van Wolfswinkel positief.

Wel koestert hij heel mooie herinneringen aan die finale. "Er waren duizenden mensen op de been. Allemaal in euforie. De goals hebben eeuwigheidswaarde. Vitesse won voor de eerste keer een grote prijs. Ik zal er altijd aan herinnerd worden."

Eredivisie

gerelateerd