Ook geen grote schermen in GelreDome tijdens bekerfinale

14 april 2021, 09:30

In navolging van Ajax heeft ook Vitesse besloten om de bekerfinale niet op grote schermen in het eigen stadion uit te zenden. Het plan was om 3.000 supporters in de GelreDome toe te laten. Om verschillende redenen gaat de zogeheten public viewing niet door.

"We merken dat de bekerfinale in Arnhem en omgeving ontzettend leeft. De hele stad kleurt geel-zwart dankzij initiatieven van supporters, sponsors, winkeliers en de gemeente Arnhem. Tegelijkertijd is de afgelopen dagen gebleken dat het animo onder onze supporters om de wedstrijd op grote schermen in GelreDome te gaan kijken beperkt is", begint algemeen directeur Pascal van Wijk.

Slechte enkele honderden supporters hadden zich ingeschreven voor de public viewing. De beperkte animo was niet de enige reden om het plan af te blazen. "We de afgelopen dagen geconfronteerd met extra restricties en een aantal forse onvoorziene kostenposten. Daarom hebben we geconcludeerd dat het met de verschillende belemmerende factoren onmogelijk is om een evenement in GelreDome te kunnen organiseren, dat past bij wat wij voor ogen hebben. Ook de hoge kosten in relatie tot de beperkte belangstelling laten ons geen andere keuze, in een tijd waarin we zuinig moeten omgaan met onze middelen."

Vorige week maakte Ajax bekend dat de bekerfinale niet op grote schermen in het Johan Cruijff ArenA te zien zal zijn. Ajax kreeg toestemming van de overheid om 5.000 fans toe te laten. Komende zondag spelen Ajax en Vitesse in De Kuip de bekerfinale. Om 18.00 uur wordt afgetrapt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen