De Graafschap op rand Eredivisie: "Mogen dit niet meer weggeven"

19 april 2021 – De Graafschap heeft maandagavond een enorme slag geslagen op weg naar promotie. De Doetinchemmers wonnen zelf met 0-2 op bezoek bij Jong PSV en profiteerden daarmee van de zeperd van concurrenten Almere City (3-0 tegen Go Ahead Eagles) en NAC Breda (3-3 tegen Roda JC). Ook aanvoerder Ted van de Pavert beseft dat de Eredivisie nu eindelijk binnen handbereik is.

De Graafschap op rand Eredivisie: "Mogen dit niet meer weggeven"

"Natuurlijk mogen we dit niet meer weggeven", doelde de centrumverdediger in gesprek met ESPN op de voorsprong van zes punten op de concurrentie. "We hebben met Almere City en SC Cambuur nog twee zware dobbers voor de boeg. We staan er goed voor, alleen hebben we niet zo'n goed doelsaldo. Daar moeten we het niet van hebben. Als we van Almere winnen zijn we met hen sowieso klaar, maar we moeten het zelf laten zien."

Daar sloot ook Jordy Tutuarima zich bij aan. De linksback opende na een kwartier de score met een fraaie treffer. "Je weet dat je moet", aldus het 27-jarige goudhaantje in gesprek met de eigen clubmedia. "Er is nu geen weg meer terug. Na het debacle van vorig jaar hebben we nu de drive naar alleen maar meer. We zijn op zoek naar gerechtigheid."

Van de Pavert zag dat zijn ploeg niet de sterkste wedstrijd van het seizoen speelde. Toch verschafte De Graafschap zichzelf wat meer rust door de marge eens niet op één treffer te laten. "Dat hebben we inderdaad vaak nagelaten", aldus de captain. Vanavond gaven we onszelf wat meer lucht. Het voetbal was niet best, maar we hebben veel strijd geleverd en de drie punten uiteindelijk binnengesleept."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd