Eredivisie tegen Super League: "Presteren moet beloond worden"

20 april 2021 – Ook de Eredivisie CV heeft geen oren naar de nieuwe Super League. Volgens de belangenorganisatie van de achttien Eredivisie-clubs is de nieuwe competitie 'niet aanvaardbaar', zo valt te lezen in een statement. Jan de Jong geeft tekst en uitleg.

Eredivisie tegen Super League: "Presteren moet beloond worden"

De directeur van de Eredivisie CV laat weten dat een Super League geen goede verandering zal zijn. "Het belangrijkste bezwaar is dat sportieve prestaties in de nationale competitie niet van invloed lijken te zijn op het kunnen meedoen aan deze nieuwe Europese competitie (The Super League, red.). Dit holt het belang van de nationale competities uit, maar vooral tornt het aan de basisprincipes van sport", vindt De Jong.

Met name het feit dat er geen promotie- en degradatieregeling in is opgenomen, steekt. "Presteren moet beloond worden. En iedereen moet in theorie van iedereen kunnen winnen of in ieder geval kunnen uitkomen in wedstrijden tegen elkaar. Dat verklaart ook waarom supporters in diverse landen zo krachtig reageren en ageren tegen dit initiatief. Die hebben dat feilloos in de gaten."

De Jong benadrukt dan ook dat de KNVB en de Eredivisie tegen de Super League zijn. "Voor de duidelijkheid, de Eredivisie CV heeft samen met de KNVB en de Europees spelende clubs in een eerder stadium ook aan de UEFA laten weten de nodige op- en aanmerkingen te hebben ten aanzien van de bestaande Europese competities en verdeling van de gelden", aldus De Jong.

Eredivisie

gerelateerd