Agnelli bevestigt snel Super League-eind: "Niet doorgaan"

21 april 2021, 11:12   Bijgewerkt: 21 april 2021, 11:36

Andrea Agnelli, een van de founding fathers van de Super League, heeft bevestigd dat de nieuw in te voeren competitie met nog slechts zes overgebleven clubs, geen zin heeft. De voorzitter van Juventus reageert daarmee op het opstappen van alle Engelse clubs uit de nog op te richten competitie. Daarmee is het plan – in elk geval voorlopig – definitief van de baan. "Het kan op deze manier niet doorgaan, als je eerlijk en realistisch bent."

Die uitspraak deed Agnelli tegenover Reuters. Dinsdagavond laat stapten alle Premier League-clubs uit de Super League, nadat de eigen fans in opstand waren gekomen. Manchester City ging als eerste, Chelsea sloot de rijen en ook AC Milan trok de deur achter zich dicht. Omdat er nog slechts een handje vol clubs over waren, kon zelfs Agnelli de ambitieuze plannen – die hij zelf grotendeels heeft bedacht – niet langer volhouden. "Maar als het wel was gelukt, dan was het een prachtig project geworden: de beste competitie op aarde die je kunt creëren." 

Lees ook: Super League kondigt indirect einde van de huidige plannen aan

Agnelli was een van de drijvende krachten achter het idee, samen met Florentino Pérez van Real Madrid. Dinsdagavond gingen er al geruchten dat bij het klappen van de competitie de positie van de twee voorzitters niet langer houdbaar was bij hun clubs. Helemaal voor Pérez zou dat een zeer zure appel zijn, aangezien hij net herkozen is in de Spaanse hoofdstad.

Verrassend is het nieuws overigens allerminst, want eerder al liet de organisatie al weten dat de plannen in elk geval voor even opnieuw besproken moesten worden. Op dat moment wilde het nog geen definitieve stekker uit het project trekken, maar dat is met deze uitspraak van Agnelli definitief wél het geval – in elk geval vooralsnog. Dat er dergelijke plannen zullen blijven, lijkt zeker, maar de manier waarop dit ingezet werd, was in elk geval niet de weg. De ongekende stroom kritiek vanuit alle kanten, heeft het project onmogelijk gemaakt. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen