Gisteren gemist: einde Super League, loting Oranje Leeuwinnen

22 april 2021, 00:30   Bijgewerkt: 21 april 2021, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 21 april.

De Ligt wijst Juventus met goal en assist de weg tegen Parma

Juventus heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Matthijs de Ligt had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de 3-1 zege op Parma. Inter profiteerde slechts minimaal van de uitglijder van AC Milan door op bezoek bij Spezia met 1-1 gelijk te spelen. Desalniettemin zette de ploeg van trainer Antonio Conte de volgende stap richting de titel.

Niet één, maar twee Nederlandse arbiters naar EK

De UEFA heeft woensdag bekendgemaakt welke achttien scheidsrechters deze zomer actief zullen zijn op het EK. Niet één, maar twee Nederlandse arbiters zijn door de Europese voetbalbond aangewezen voor de eindronde. Zowel Björn Kuipers als Danny Makkelie zal actief zijn op het EK.

Everton blij met Brands en geeft hem nieuwe verbintenis

Mooi nieuws voor Marcel Brands (59): de directeur van Everton heeft zijn contract woensdag officieel verlengd. De van PSV overgekomen bestuurder zette zijn handtekening onder een verbintenis van drie seizoenen en ligt zodoende vast tot en met de zomer van 2024. In Liverpool is men diktevreden over het werk dat Brands levert.

Dit is de loting van de Oranje op de Olympische Spelen

De Oranje Leeuwinnen hebben woensdagochtend gehoord wie de tegenstanders zijn tijdens de Olympische Spelen van deze zomer: Brazilië, Zambia en China zitten in de groep. Daarmee wordt Engeland, de toekomstige werkgever van Sarina Wiegman, in elk geval in de groepsfase vermeden. Die ploeg werd namelijk gekoppeld aan thuisland Japan.

Super League kondigt indirect einde van de huidige plannen aan

De Super League is dan toch echt op sterven na dood. Nadat bijna alle Engelse clubs na een gigantische opstand bij de fans besloten om zich officieel terug te trekken, heeft ook Chelsea zich in dat rijtje gevoegd. Daardoor zijn er nog slechts zes clubs over en heeft de organisatie naar buiten gebracht: voorlopig worden de plannen opgeschort, al wordt dat (nog) niet met zoveel woorden gezegd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen