Brazilië wil Neymar meenemen naar Olympische Spelen

23 april 2021 – Als het aan André Jardine ligt, maakt Neymar komende zomer zijn opwachting op de Olympische Spelen. De bondscoach van het Olympische team wil de sterspeler van Paris Saint-Germain graag meenemen naar het toernooi, maar weet dat dat niet zomaar gedaan kan worden.

Brazilië wil Neymar meenemen naar Olympische Spelen

Neymar was er in 2016 ook bij toen hij met zijn land de gouden medaille won. "Wij willen de sterkst mogelijke selectie samenstellen", zegt Jardine tegen Globo Esporte. "Neymar is de belangrijkste speler van onze selectie en de belangrijkste Braziliaanse speler die nog actief is. Zijn selectie zou een enorme boost aan kwaliteit betekenen voor onze ploeg."

Jardine weet dat de aanvaller van PSG echter niet zomaar opgeroepen kan worden, gezien de belangen van zijn werkgever. "We begrijpen dat zijn selectie een complexe zaak is. Het is een kwestie die me als trainer te boven gaat", zegt hij. Om Neymar op de spelen te krijgen, moeten club en bond eerst een akkoord zien te bereiken.

Het Olympisch voetbaltoernooi wordt afgewerkt van 21 juli tot 8 augustus. Als Neymar daar inderdaad bij is, zal hij de voorbereidingen op het nieuwe seizoen missen met de Franse club. De sterspeler van PSG is 29 jaar en zal, om naar de Spelen te kunnen, dus als dispensatiespeler aan boord moeten worden gehaald door Brazilië.

Eredivisie

gerelateerd