Gündogan hekelt CL-format: 'Denkt niemand aan ons?'

23 april 2021 – Ilkay Gündogan is net als de meeste spelers in het mondiale topvoetbal blij dat de Super League voorlopig van de baan is, maar vindt het alternatief met de vernieuwde opzet van de Champions League niet veel beter. Hij stelt dat de spelers steeds meer als melkkoe gebruikt worden om meer geld op te leveren.

Gündogan hekelt CL-format: 'Denkt niemand aan ons?'

'Kunnen we het ook even hebben over het nieuwe Champions League-format?', vraagt de dertigjarige middenvelder van Manchester City via Twitter. 'Meer en meer wedstrijden. Is er nou niemand die denkt aan ons als spelers? Het nieuwe Champions League-format is minder slecht dan de Super League, maar het is kiezen tussen twee kwaden', vindt de international.

Gündogan staat met Manchester City in de halve finales van de Champions League. Dat toernooi hoeft volgens hem niet anders te worden qua opzet. 'Het huidige format werkt geweldig en daardoor is het de meest populaire competitie van de wereld, voor ons als spelers en voor de fans.'

In het nieuwe format, dat van 2024 zal worden gebruikt, nemen er meer ploegen deel aan de Champions League en wordt er eerst een soort competitie afgewerkt voordat de knock-out-fase begint. Die blijft overigens wel hetzelfde, maar door de langere groepsfase worden er meer wedstrijden gespeeld dan nu het geval is.

UEFA Champions League

gerelateerd