Financier haakt af: doek lijkt gevallen voor Super League

23 april 2021 – De stekker lijkt definitief uit de Super League gehaald te zijn. Nadat dinsdag en woensdag al veel van de clubs afhaakten, heeft vrijdag ook de belangrijkste geldschieter de stekker uit het plan getrokken. In een verklaring heeft JPMorgan laten weten dat het niet meer wil meewerken aan het toernooi.

Financier haakt af: doek lijkt gevallen voor Super League

"We hebben duidelijk verkeerd ingeschat hoe deze deal zou worden opgepakt in de brede voetbalwereld en hoeveel impact het zou hebben. We trekken hier lering uit", zegt een woordvoerder van de grote Amerikaanse bank. Met het afhaken van JPMorgan krijgt de Super League andermaal een gigantische knauw. De bank was namelijk de belangrijkste geldschieter van het plan en zou miljarden in de Super League willen steken. Nu ook de bank afhaakt, blijft er weinig meer over van het toernooi.

JPMorgan was er mede verantwoordelijk voor dat de clubs die deel zouden nemen, een bedrag van 350 miljoen euro als startgeld in het vooruitzicht kregen. Dat bedrag bleek voor vele clubeigenaren een vette vis die niet geweigerd kon worden. Daarnaast kon er nog veel meer geld gepakt worden bij successen in de Super League.

Op dit moment hebben alleen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus zich nog niet teruggetrokken. De andere negen clubs die behoorden tot de 'Founding Fathers' hebben al wel een stap teruggedaan vanwege de enorme ophef die er ontstond bij spelers, fans en media.

Eredivisie