Mazraoui legt lastige blessure uit: "Kon volkomen niks doen"

23 april 2021 – Noussair Mazraoui heeft teruggeblikt op de voor hem moeilijke blessure van de laatste tijd. De rechtsback van Ajax kreeg een bal in zijn gezicht, verloor een deel van zijn gezichtsvermogen en werd gewisseld. Toen de diagnose eenmaal gesteld werd, hoorde hij dat er zes weken geen inspanningen gedaan mochten worden door hem om blijvende schade te voorkomen.

Mazraoui legt lastige blessure uit: "Kon volkomen niks doen"

En dus lag Mazraoui weken uit de roulatie bij de Amsterdammers. "Dit was lastiger dan de overige blessures, ik heb er een paar gehad. Ik kon nu volkomen niks doen", legde de verdediger tegenover Ajax tv uit. "Ik kon niets doen in de gym. Uitrusten en intensief helemaal niks doen." Als hij zich wel zou inspannen, kon het misgaan met zijn zicht. "Het was te gevaarlijk en er waren te veel risico's aan verbonden. Je hebt maar twee ogen en die wil je heel je leven gebruiken. Daar kan ik geen risico mee nemen."

Wat er nou uiteindelijk gebeurde met het oog van Mazraoui? "Soms heb je een vinger in je oog, dan heb je een wazige blik. Dan knipper je en is het weg, maar ik knipperde en het bleef. Wat was hier aan de hand? Er was best veel schade aangericht, bleek. Ik moest zes weken lang niks doen. De eerste twee drie weken helemaal niks, niet eens in de gym mogen werken. Maar ik kon alleen op het bankje liggen."

In de tussentijd deed Devyne Rensch het bovendien uitstekend op de positie van Mazraoui. "Dat is leuk om te zien, hij doet het heel goed. Weer een concurrent erbij", glimlachte de Marokkaan, die veel gelijkenissen ziet. "We hebben beide veel drang naar voren, de lengte, de slangerigheid." Als Mazraoui dit weekend tegen AZ speelt, wordt het zijn honderdste wedstrijd. "Ik ben blij dat ik er weer bij ben als de prijzen worden uitgedeeld."

Ajax

gerelateerd