Late remise De Graafschap voelt aan als zege: "Een oerkreet"

23 april 2021 – De Graafschap leek vrijdagavond lang op weg naar een enorme zeperd in eigen huis tegen Almere City FC, waardoor promotie naar de Eredivisie opeens weer heel moeilijk leek te worden. Door een doelpunt in de absolute blessuretijd van het duel (2-2), staan De Superboeren met anderhalf been op het hoogste niveau van Nederland in navolging van kampioen SC Cambuur.

Late remise De Graafschap voelt aan als zege: "Een oerkreet"

"Je feliciteert me met een punt. Dat zegt genoeg, maar dit voelt een overwinning", aldus trainer Mike Snoei, die ook kritisch was op zijn elftal. "Dat klinkt vreemd, maar we kwamen te snel op voorsprong. Die goal hebben we goed afgedwongen. Dan wil je gaan consolideren, iets anders kan ik niet verklaren. Je gaat teruglopen, op veilig spelen. Het werd heel moeizaam."

Door de gelijkmaker deelde de thuisploeg opponent Almere City FC een enorme dreun uit in de strijd om promotie achter SC Cambuur - de komende opponent voor De Graafschap. "Het is enorm belangrijk dat we de marge van zes punten houden op ze en je loopt een puntje uit op NAC", rekende Snoei tegenover ESPN voor. "Dat is cruciaal. Alleen het is nog steeds drie wedstrijden te spelen. Het wordt steeds spannender."

"Champions League-ontlading"
De Graafschap-aanvoerder Ted Van De Pavert, die bij het gelijkmakende doelpunt de assist voor zijn rekening nam, lachte zijn tanden bloot na het gelijkspel. "Alsof je de Champions League wint? Ja, er was wel heel veel ontlading", glimlachte de verdediger, die net als Snoei kritisch was op zijn ploeg. "We hebben het initiatief te veel bij Almere City FC gelegd. We hebben het niet goed gedaan, te weinig gevoetbald. Met plannetje B kwam het alsnog goed." Of Almere City FC nu definitief verslagen is in de promotiestrijd? "Als we zo spelen als vandaag, kan het nog spannend worden."


Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd