Clubraad NAC Breda uit zorgen in open brief: 'Frustraties bij fans'

26 april 2021 – Het is weer eens onrustig bij NAC Breda: slechts één van de laatste vijf wedstrijden werd gewonnen en met de play-offs – waartoe de club vrijwel zeker veroordeeld is – in aantocht, reden voor de clubraad om een open brief te schrijven. Die is gericht aan de staf, spelers en directie van NAC Breda en beoogt een goed competitieslot. 

Clubraad NAC Breda uit zorgen in open brief: 'Frustraties bij fans'

De clubraad is het vertegenwoordigende orgaan van de fans bij de club en die uit logische zorgen, met de nederlaag tegen Excelsior (1-2) van afgelopen weekend als directe aanleiding. Met name het spel dat de ploeg van Maurice Steijn, die zelf overigens nog wel vertrouwen hield in een goede afloop van het seizoen, zorgt voor veel zorgen.

'Afgelopen maanden heeft de Clubraad dan ook diverse malen zijn zorgen geuit over het spel van ons eerste elftal. Voetbal met strijd en passie is naast onze wens, ook onze verwachting van trainers en spelers. Een wedstrijd kan worden verloren, maar zolang het met een NOAD-mentaliteit gebeurt, verzacht dat het verlies. Tot op heden missen wij het gevoel bij spelers, om koste wat het kost, onze mooie club naar het hoogste niveau te brengen', schrijft de clubraad onder andere in de open brief.

'Veel supporters geven aan dat ze zich niet herkennen in het voetbal dat er op dit moment wordt gespeeld. Steijn en de spelers lijken zich dit niet te beseffen en daardoor voelen de supporters zich niet verbonden met het elftal.' Ook de houding na de wedstrijden staat de clubraad niet aan. 'De nonchalante houding van spelers en Steijn die na de wedstrijd worden geïnterviewd en de clichés die elke week worden uitgesproken maar niet op het veld worden waargemaakt zorgen voor meer onbegrip en frustraties bij supporters.'

Lees ook: Steijn denkt niet aan opstappen: "Vertrouwen is er nog"

Met de huidige vijfde plaats hebben zowel Go Ahead Eagles als ook Almere City FC nog net wat betere papieren om De Graafschap nog van de tweede plek te stoten. Met directe achtervolger NEC, MVV en kampioen SC Cambuur wacht bovendien nog een zwaar seizoensslot voor NAC, al hoeft het niet meer te vrezen dat het de play-offs gaat missen. Derhalve hoopt de clubraad op een goed einde. 'Wij vragen de spelers, de trainer en de directie om samen met de supporters te strijden om die plek in de Eredivisie. Ondanks de wisselvallige prestaties en het gemis van de supporters in het stadion, kunnen we er samen alsnog een historisch seizoen van maken.'

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd