RB Leipzig laat Ten Hag links liggen en kiest voor Marsch

29 april 2021 – RB Leipzig heeft razendsnel gehandeld na het vertrek van Julian Nagelsmann naar Bayern München. De huidige nummer twee van de Bundesliga maakt donderdag via de officiële kanalen bekend dat Jesse Marsch na dit seizoen het stokje overneemt van Nagelsmann. De 47-jarige Amerikaanse oefenmeester komt over van zusterclub Red Bull Salzburg.

RB Leipzig laat Ten Hag links liggen en kiest voor Marsch

De aankondiging van Leipzig komt niet als een grote verrassing. Nadat Nagelsmann voor een recordbedrag van 25 miljoen euro de overstap naar Bayern München maakte, werd Marsch al naar voren geschoven als belangrijkste kandidaat voor de trainerspositie in Leipzig. Ten Hag zou eveneens op het lijstje hebben gestaan bij de club die valt onder het Red Bull-concern.

Marsch, die tijdens zijn actieve voetbalcarrière speelde voor D.C. United, Chicago Fire en Chivas USA, startte zijn trainersloopbaan in 2011 als assistent-bondscoach van de Verenigde Staten. Een jaar later begon hij bij het Canadese Montréal Impact aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Sinds 2015 maakt hij deel uit van het Red Bull-concern. Eerst als trainer van New York Red Bull, daarna als assistent bij RB Leipzig en vervolgens als trainer van Red Bull Salzburg. Deze zomer keert hij terug bij de club waar hij in het seizoen 2018/19 werkzaam was.

Marsch heeft grote schoenen te vullen. Nagelsmann geldt immers als het grootste trainerstalent van Duitsland. De kans is groot dat Leipzig het huidige seizoen eindigt als nummer twee van de Bundesliga. Daardoor komt de club ook volgend seizoen uit in de Champions League. Volgens seizoen krijgt Marsch onder meer te maken met Brian Brobbey. De negentienjarige spits van Ajax stapt binnenkort transfervrij over naar de Duitse club.

Bundesliga

gerelateerd