Kabak blij met advies Van Dijk: "Dat helpt me in mijn spel"

29 april 2021 – Ozak Kabak verliet Schalke 04 afgelopen winter om tijdelijk de gehavende defensie van Liverpool te versterken. Sinds zijn debuut is hij een vaste kracht bij de Engelse topclub, waar hij onder meer het gemis van Virgil van Dijk probeert op te vangen. De geblesseerde Nederlander helpt de 21-jarige Kabak op zijn beurt in het verbeteren van zijn spel.

Kabak blij met advies Van Dijk: "Dat helpt me in mijn spel"

Kabak loofde met name een specifieke kwaliteit die Van Dijk bezit. "Als verdediger, moet je gevaar zien voor het er is. Je moet voorspellen waar het gevaar zal zijn en daar zijn. Daarvoor moet je over intelligentie beschikken. Dat is precies wat ik probeer te doen, al denk ik dat het ook om ervaring gaat. Virgil is bijvoorbeeld enorm goed in zijn werk. Hij doet het zo goed, omdat hij heel ervaren is en het voetbal kent."

Ook het advies dat hij van Van Dijk krijgt, waardeert Kabak. "Hij heeft me wat tips gegeven over onze mentaliteit. Ik denk dat verdedigers elkaar beter begrijpen en hij kwam met wat tips over hoe we moeten spelen en wat ik moet doen. Dat helpt me in mijn spel. Zo analyseer ik voor elke wedstrijd de spits van de tegenstander. Ik vraag om de beelden en ga ermee aan de slag. Voor de wedstrijd weet ik wat hun goede voet is en wat hun kwaliteiten zijn. Het helpt veel, omdat het makkelijker is om hun loopacties te voorspellen."

Kabak maakte in februari op huurbasis de overstap naar Liverpool, waar de nood in de achterhoede hoog was. Naast Virgil van Dijk kampt de club ook met blessures van Joe Gomez en Joel Matip. De 21-jarige Turk speelde namens The Reds zeven duels in de Premier League en vier in de Champions League. 

Premier League

gerelateerd