Advocaat eerlijk: "Wij lopen niet over iedereen heen"

30 april 2021, 14:48

Feyenoord gaat dit weekend zonder aanvoerder Steven Berghuis op bezoek bij ADO Den Haag. De clubtopscorer kreeg afgelopen weekend een rode kaart na een grove charge op Vitesse-linksback Maximillian Wittek. Zonder de sterspeler is het aan Feyenoord de taak om geen fout te maken en te hopen op een misstap van de concurrentie. 

Advocaat geeft op de persconferentie aan dat hij een gelijkspel tegen Vitesse geen slecht resultaat vind. "Tegen Vitesse kan je gelijkspelen, ja. Laten we nu niet doen alsof wij over iedereen heen kunnen lopen. Als je de wedstrijd ziet is 0-0 een redelijke uitslag. Je hoopt natuurlijk op meer, want ieder duel is voor ons nu een finale Ongeacht of het er nu nog vier of zes zijn." Feyenoord moet met de huidige klassering de play-offs in.

Steven Berghuis is er dan mogelijk weer bij. De captain moet twee wedstrijden brommen na zijn harde tackle. Toch heeft Advocaat niet overwogen de band af te pakken. "Nee, dat vind ik niet nodig. Hij heeft zelf al aangegeven dat het stom was. Als je zelf op niveau gespeeld hebt, dan weet je dat dit soort situaties niet mogen gebeuren, maar wel gebeuren. Hij zat niet goed in de wedstrijd, verliest de bal en probeert hem terug te pakken. Dat heb ik zelf ook wel eens meegemaakt."

Feyenoord heeft nog drie wedstrijden om de achterstand van twee punten op Vitesse goed te maken. De Rotterdammers treffen volgende week koploper Ajax, dat zich dan hoogstwaarschijnlijk al tot landskampioen heeft gekroond. Feyenoord ontvangt op de laatste speeldag RKC.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen