Opmerkelijk besluit Petrovic: "Kunnen niet pappen en nathouden"

1 mei 2021 – In de strijd tegen degradatie grijpt Zeljko Petrovic alles aan om zijn team sterker te maken. De trainer van Willem II heeft er nu voor gekozen om minder spelers op de bank te zetten dan gebruikelijk is. Afgelopen weekend zaten er slechts zes veldspelers op de bank. Een heel bewuste keuze, vertelt de trainer.

Opmerkelijk besluit Petrovic: "Kunnen niet pappen en nathouden"

De coach vertelt aan het Brabants Dagblad dat hij die keuze heeft gemaakt om spelers op scherp te zetten. Hij vindt dat een speler niet automatisch maar een plek op de bank moet krijgen. Afgelopen weekend zaten Ian Smeulers, Jan-Arie van der Heijden, Rick Zuijderwijk, Görkem Saglam en Ole Romeny daardoor niet bij de groep.

"Een plek op de bank moet je verdíénen, vind ik. Of deze maatregel werkt? Voor sommige jongens wel, bij anderen niet. Maar dat is niet mijn probleem. We kunnen niet langer pappen en nathouden. Jammer voor een paar spelers, maar het is nu even nodig. Soms is het goed om even rondvraag te doen: Wie wil er nog, en wie niet?", zegt de trainer.

Petrovic snapt wel dat er teleurstelling ontstaat. "Als er straks iemand is die alsnog moet spelen, maar door deze ingreep baalt en denkt: Laat maar zitten... Tja, dat zegt dan heel veel over zo'n persoon, denk ik. Ze moeten in deze situatie niet met zichzelf bezig zijn, maar met Willem II. Wat ik in mijn spelerstijd had gevonden van zo'n maatregel? Niets. Voor mij zou het namelijk niet gelden, ik was te goed."

De nummer vijftien van de ranglijst speelt zaterdag uit tegen FC Utrecht.

Eredivisie

gerelateerd