Juve-huurling looft Vitesse talent: "Ronaldo? Enzo, natuurlijk!"

2 mei 2021 – Idrissa Touré groeide zaterdagavond uit tot de grote held aan de kant van Vitesse. In blessuretijd hielp de Duitse invaller de Arnhemmers aan de drie punten tegen PEC Zwolle, waardoor het de vierde plaats stevig in handen hield. De middenvelder van Juventus was na afloop dolblij met zijn winnende goal.

Juve-huurling looft Vitesse talent: "Ronaldo? Enzo, natuurlijk!"

Daarmee was de cirkel rond. De middenvelder pakte in het heenduel met PEC een rode prent. "Mijn eerste rode kaart tegen Zwolle én mijn eerste goal tegen Zwolle...", zegt hij in gesprek met ESPN. "Ik voelde me toen een beetje schuldig. Maar als voetballer moet je zoiets na twee of drie dagen van je af schudden en vooruit kijken. En nu was het tijd voor revanche."

Touré keert na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk terug naar Juve, waar hij vooral in de beloftenploeg speelde. "Ik speelde daar in het tweede team, maar soms trainden we samen met het eerste. Maar het blijft Juventus. Alleen maar supersterren, het was een geweldige kans om daar te trainen en bij te leren." Toch verkiest hij met een knipoog een huidige ploeggenoot boven de allerbeste speler ter wereld "Cristiano Ronaldo of Enzo Cornelisse? Enzo Cornelisse natuurlijk! Enzo, my man, haha!"

Touré kwam dit seizoen uiteindelijk achttien Eredivisieduels in actie, waarvan voornamelijk als middenvelder. Ook in de bekerfinale kwam hij kort voor tijd binnen de lijnen, maar de Duitser kon niet voorkomen dat Ajax met 1-2 won.

Eredivisie

gerelateerd