Stengs naar het EK? "Denk niet dat ik een vrijbrief krijg"

2 mei 2021 – Met een doelpunt en een assist was Calvin Stengs zaterdagavond van onschatbare waarde bij AZ, dat met 1-3 wist te winnen op bezoek bij RKC Waalwijk. Daarmee werd Stengs de man van de wedstrijd. Ook bondscoach Frank de Boer zal de ontwikkelingen van zijn schoonzoon met bovengemiddelde interesse volgen.

Stengs naar het EK? "Denk niet dat ik een vrijbrief krijg"

Maar of Stengs daadwerkelijk bij de selectie van het Nederlands elftal zit, is nog maar zeer de vraag. Steven Berghuis lijkt sowieso zeker van zijn plek in de selectie. Ook buitenspelers als Donyell Malen, Steven Bergwijn, Ryan Babel, Cody Gakpo en Quincy Promes azen op een plek. Regelmatig wordt gedacht dat Stengs een streepje voor heeft omdat hij een relatie heeft met de dochter van de bondscoach.

Toch denkt Stengs niet dat hij zomaar een plek in de selectie cadeau krijgt. "Ik denk niet dat Frank me die vrijbrief geeft, ik leg mezelf de druk op dat ik me extra moet bewijzen", zegt hij in gesprek met ESPN. Stengs begon dit seizoen matig, maar kan inmiddels aardige cijfers overleggen. Tot dusverre was hij zeven keer trefzeker en bereidde hij vijf doelpunten voor. Hij heeft nog drie duels om die cijfers op te vijzelen.

Trainer Pascal Jansen zag echter dat Stengs van alle spelers het meeste balverlies leed. "Feiten liegen niet. Het is Calvin in een notendop. Hij legt heel veel risico in zijn spel, het rendement is wat aan de lage kant, maar wel weer een goal en een assist…", aldus de coach. "Het zijn afwegingen die je moet leren maken in het veld. Besef moet worden bijgebracht, daar proberen we elke dag in te investeren."

Eredivisie

gerelateerd