'Messi akkoord met minder salaris: Barça kan jagen op Haaland'

2 mei 2021 – Lionel Messi is bereid mee te denken met zijn werkgever FC Barcelona en wil komend seizoen voor minder salaris in Camp Nou voetballen. De Argentijnse sterspeler gaat zijn contract in Catalonië binnenkort verlengen, maar voor aanzienlijk minder geld dan hij de afgelopen jaren kreeg. Daarmee wil hij zijn club helpen in de jacht op nieuwe spelers.

'Messi akkoord met minder salaris: Barça kan jagen op Haaland'

Dat meldt Eurosport. Volgens het medium hoopt Messi dat FC Barcelona op deze manier jacht kan maken op de handtekening van Erling Haaland, die komende zomer hoogstwaarschijnlijk door de complete internationale top begeerd zal worden. Onder meer Manchester City en Real Madrid hebben ook hun oog laten vallen op de revelatie van Borussia Dortmund.

De twintigjarige Noor is bezig aan een weergaloos seizoen in dienst van Dortmund. In de Bundesliga staat de teller dit seizoen op 25 treffers en zeven assists: alleen Bayern München-topschutter Robert Lewandowski liet het net vaker bollen. Overigens is ook Messi aan een sterk seizoen bezig: hij scoorde al 26 keer en leverde elf assists.

De Spaanse krant Sport meldt bovendien dat FC Barcelona het eerste contact heeft gelegd met Paris Saint-Germain over een mogelijke overstap van Neymar. In 2017 verkaste de Braziliaan voor een recordsom van 222 miljoen euro naar Parijs, Barça hoopt de buitenspeler nu voor een lager bedrag terug te kunnen kopen. PSG heeft goede hoop dat Neymar zijn contract in Frankrijk gaat verlengen.

LaLiga

gerelateerd