Nieuw hoofdstuk in ADO-soap: club start procedure

3 mei 2021 – ADO Den Haag is een WHOA-procedure gestart om zich los te weken van grootaandeelhouder United Vansen. De Chinese eigenaar weigert voorlopig te betalen, terwijl ADO met een lege portemonnee kampt. Omdat de Hagenaars niet meer aan de financiële verplichtingen kunnen voldoen, zoals het betalen van salarissen, gaat het met de procedure voor een doorstart. 

Nieuw hoofdstuk in ADO-soap: club start procedure

ADO Den Haag won afgelopen week een rechtszaak van United Vansen, waardoor de Chinezen verplicht twee miljoen euro moesten overmaken op de Haagse bankrekening. Omdat UVS nog niet heeft betaald, is ADO gestart met de procedure Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHAO). Aandeelhouder United Vansen kan daardoor de rechten verliezen.

Op die manier wil de club andere partijen de ruimte bieden om in te stappen. Eerder vandaag (maandag) meldde De Telegraaf al dat een Amerikaanse partij zich in het diepste geheim alsnog heeft gemeld in Den Haag. ADO hoopt zich definitief los te weken van UVS om zo een doorstart te maken. "We zetten met deze procedure alles op alles om tot een duurzaam financieringsmodel te komen. De toekomst ziet ADO Den Haag voor zich met partijen die betrokken zijn bij de club en de stad", aldus de club op de eigen kanalen.

Lees hier alles over de gestarte procedure van ADO.

Eredivisie

gerelateerd