Swart over Bayern en Barça: "Ajax heeft hen leren voetballen"

3 mei 2021 – Ajax vertoont de laatste jaren steeds meer trekjes van Bayern München. De Nederlandse topclub neemt zowel financieel als sportief steeds meer afstand, waardoor een hegemonie voor de hand ligt. Zondag pakte Ajax de landstitel door met 4-0 te winnen van FC Emmen. Het verschil met nummer twee PSV bedraagt liefst veertien punten.

Swart over Bayern en Barça: "Ajax heeft hen leren voetballen"

Swart wil echter niet de vergelijking trekken tussen Bayern München en Ajax. "Ik wil ons niet met Bayern München vergelijken. Wij hebben Bayern en FC Barcelona aan het voetballen gebracht, glimlacht de clubicoon voor de camera van ESPN. Swart verwacht dat de titelstrijd in Nederland de komende jaren nog genoeg spanning met zich mee zal brengen.

"Ja, natuurlijk. Feyenoord en PSV komen altijd terug. Ze halen wel weer een sterk elftal. Je kan niet zomaar zeggen dat Ajax de titel een paar keer op rij pakt, want die andere ploegen zijn ook goed." Voor 2019 moest Ajax zelfs vijf jaar wachten op de eerste landstitel. In de tussentijd kroonde PSV zich driemaal tot de beste van Nederland, terwijl Feyenoord de schaal in 2017 veroverde. 

Dit seizoen is Ajax oppermachtig. De Amsterdammers bleven ongeslagen tegen de topclubs en morsten nauwelijks punten, waardoor het al drie duels voor het einde verzekerd is van landstitel nummer 35 in de Eredivisie.

Ajax

gerelateerd