Kompany deelt compliment uit aan Nederlands talent Verbruggen

3 mei 2021 – Bart Verbruggen heeft bij zijn debuut voor RSC Anderlecht indruk gemaakt op Vincent Kompany. De achttienjarige Nederlandse doelman werd zondag in de play-offs om de Belgische titel tegen Club Brugge (2-2) voor de leeuwen gegooid door zijn trainer. Verbruggen kreeg, opvallend genoeg, de voorkeur boven Timon Wellenreuther.

Kompany deelt compliment uit aan Nederlands talent Verbruggen

Zonder ook maar één wedstrijd in het eerste elftal van NAC Breda te hebben gespeeld, maakte Verbruggen afgelopen zomer de overstap naar Anderlecht. Zondag, in een wedstrijd waarin de belangen groot waren, maakte de piepjonge Nederlandse doelman zijn eerste minuten voor de Belgische club. "We hebben hem hier maandenlang voor klaargestoomd", wordt Kompany geciteerd door Het Laatste Nieuws.

"Er is geen moeilijkere positie om iemand te lanceren, maar achter de schermen hebben we dit goed voorbereid. Ondertussen hebben we ook wel genoeg expertise om jongeren te brengen. Of Bart nu zijn slechtste match ooit of zijn beste match ooit had gespeeld: we zouden sowieso rustig gebleven zijn met hem. Het laatste wat we nu moeten doen, is hem onder druk zetten", aldus Kompany.

Het lukte Verbruggen niet om tijdens zijn debuut zijn doel schoon te houden. Landgenoten Noa Lang en Bas Dost wisten hem in de tweede helft te verschalken.

Eredivisie

gerelateerd