Chelsea verslaat Real: Engelse Champions League-finale een feit

5 mei 2021, 22:56   Bijgewerkt: 5 mei 2021, 23:54

De Engelse Champions League-finale is een feit. Nadat Manchester City zich dinsdag al plaatste voor de eindstrijd, kan ook Chelsea de tickets voor de trip naar Istanbul gaan boeken. De ploeg van Thomas Tuchel speelde vorige week met 1-1 gelijk bij Real Madrid en klaarde de klus door vanavond met 2-0 te winnen op Stamford Bridge. Chelsea staat voor het eerst sinds 2012 in de eindstrijd van het belangrijkste clubtoernooi.

Net als vorige week begon Hakim Ziyech ook vanavond op de bank. Hij moest zich schikken aan het teambelang en zag dat zijn ploeg het in de eerste helft goed voor elkaar had. Chelsea was de betere ploeg, en leek na achttien minuten op voorsprong te komen. Na een lage voorzet van Ben Chilwell tikte Werner binnen voor de 1-0. De Duitser dacht revanche te halen voor zijn misser van vorige week, maar werd daarna terecht teruggefloten wegens buitenspel. De goal ging dus niet door.

Niet kort daarna was Real ineens kansrijk. Karim Benzema, die vorige week al scoorde met een omhaal, stuurde de bal fraai naar de verre hoek. De eerste goal van de avond viel echter niet, omdat Edouard Mendy de bal geweldig uit de hoek ranselde. Die prachtige redding was vier minuten later ineens veel meer waard, omdat Chelsea toen aan de andere kant wel toesloeg. N'Golo Kanté zette goed door en speelde Kai Havertz op het juiste moment aan. De Duitser zocht met een lob de moeilijke oplossing, maar was daar niet ongevaarlijk mee. Zijn inzet plofte op de late en zodoende kon Werner de bal uit de rebound simpel binnen koppen: 1-0. Ook Sergio Ramos, die terugkeerde in de basis, kon daar niets meer aan veranderen.

In een eerste helft die qua voetbal niet super was, was Real de onderliggende partij. Toch kwam het enkele keren zeer gevaarlijk uit de hoek. Kort voor rust was Benzema nogmaals gevaarlijk, maar weer had Mendy een antwoord. De keeper tikte een fraaie kopbal van zijn landgenoot stijlvol over het doel, waardoor Chelsea de 1-0 voorsprong meenam naar de tweede helft.

Die voorsprong had na rust uitgebreid moeten worden door Chelsea. De Londenaren kregen kans op kans, maar faalden steeds. Dat begon op een gegeven moment echt vrij bizarre vormen aan te nemen. Het begon met een kopstoot van Havertz op de lat, die gevolgd werd door een kopbal van Thiago Silva die over ging. Daarna schoot Mason Mount van dichtbij hard en wild over. Die kansen vielen allemaal in acht minuten na het begin van de tweede helft.

Zes minuten daarna was het alweer gevaarlijk wat Chelsea voor de goal deed. Havertz werd met een fraaie steekbal op Thibaut Courtois afgestuurd, maar zijn lage inzet werd knap gekeerd door de Belgische doelman. Ook Kanté slaagde er niet in om van dichtbij te scoren, waardoor het toch spannend bleef in de ontmoeting. Real liet ook na rust weinig zien en bovendien boden de wissels van Zinedine Zidane boden geen soelaas. Met name het spel van Eden Hazard tegen zijn oude club was treurig om te zien.

De Londenaren kregen uiteindelijk waar ze recht op hadden, want kort voor tijd was het wel raak. Kanté zette weer goed door en bediende Christian Pulisic, die op zijn beurt Mason Mount een niet te missen kans gaf: 2-0. De oud-speler van Vitesse zette als jeugdexponent van de club de kroon op het werk. Hij werd daarna nog vervangen door Ziyech. Chelsea gaat naar de finale, waarin het competitiegenoot Manchester City treft. Dat is ook bijzonder voor Thomas Tuchel en Thiago Silva, die vorig jaar met PSG in de finale stonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen