'Kluivert mag na trainerswissel hopen op definitieve overstap'

6 mei 2021 – De trainerswissel bij RB Leipzig lijkt goed uit te pakken voor Justin Kluivert. Het lag in de lijn der verwachting dat de 22-jarige Nederlandse aanvaller zou terugkeren naar AS Roma als Julian Nagelsmann was gebleven. Waar Kluivert onder de nieuwe trainer van Bayern München geen toekomst leek te hebben, past de aanvaller volgens Kicker wel in de plannen van Jesse Marsch.

'Kluivert mag na trainerswissel hopen op definitieve overstap'

Kluivert maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Roma naar Leipzig. Naar verluidt namen de clubs in de overeenkomst een koopoptie van om en nabij de tien miljoen euro op. Die optie zou waarschijnlijk niet zijn gelicht als Nagelsmann trainer was gebleven. De Duitse oefenmeester kiest doorgaans voor een systeem zonder buitenspelers, terwijl Kluivert op de flanken juist het beste uit de voeten kan. In de 24 wedstrijden die de aanvaller dit seizoen speelde, maakte geen overtuigende indruk.

In het systeem van Marsch zou Kluivert beter passen, daar de Amerikaanse trainer doorgaans wel met buitenspelers speelt. Het maakt volgens bovengenoemd Duits medium de kans plots weer een stuk groter dat de voormalig speler van Ajax komende zomer definitief de overstap naar de Bundesliga maakt. Kicker stelt overigens dat er in de huurovereenkomst geen koopoptie is opgenomen, waardoor de clubs eerst nog overeenstemming moeten bereiken over een transfersom.

Of Roma bereid is om mee te werken aan een definitief vertrek van Kluivert, hangt ook af van de plannen van José Mourinho. In Italië doet het gerucht de ronde dat de Portugese trainer het wel ziet zitten in Kluivert, wat het voor Leipzig lastiger maakt de vleugelaanvaller definitief over te nemen.

Serie A

gerelateerd