Aogo na racisme-rel zelf door het stof door oorlog-referentie

6 mei 2021 – Dennis Aogo heeft zijn functie als analyticus bij Sky neergelegd. De oud-speler van onder meer Schalke 04 en Hamburger SV was eerder deze week hoofdrolspeler in een rel rondom Jens Lehmann en ging dinsdagavond zelf pijnlijk in de fout. Bij een analyse van de wedstrijd tussen Manchester City en Paris Saint-Germain refereerde hij op ongepaste wijze naar de Tweede Wereldoorlog.

Aogo na racisme-rel zelf door het stof door oorlog-referentie

De 34-jarige Aogo ging in de fout toen hij werd gevraagd naar zijn mening over het spel van Manchester City. De voormalig verdediger opperde namelijk dat het moeilijk is om tegen ze te spelen omdat ze trainen tot 'vergassing'. Dergelijke opmerkingen zijn vanwege de Tweede Wereldoolog natuurlijk taboe in Duitsland. Inmiddels heeft Aogo tegenover Bild zijn excuses aangeboden.

Toch zitten er ook vervelende gevolgen aan de misplaatste opmerking. Aogo meldt zich namelijk voorlopig niet bij Sky, zo liet de zender weten in een statement. Volgens Sky heeft hij als analyticus een grote fout gemaakt en wil hij daar graag van leren. In het statement is ook te lezen dat de omroep het een juiste beslissing vindt om voorlopig even niet meer op televisie te verschijnen.

Aogo kwam eerder deze week al in het nieuws na een incident met Jens Lehmann. De oud-doelman noemde zijn landgenoot in een appje quotenschwarzer, wat in het Duits 'excuuszwarte' betekent. Aogo reageerde verontwaardigd op Instagram en Lehmann heeft innmiddels meerdere keren zijn excuses aangeboden. Voor Hertha BSC was het echter genoeg reden om de oud-international weg te sturen uit Berlijn.

Eredivisie

gerelateerd