Schmidt wil Madueke bij PSV houden: "Kan hier leren"

7 mei 2021 – Hij heeft niet eens een vaste basisplek bij PSV, maar toch staat Noni Madueke in de belangstelling van veel clubs uit grote competities. Onder meer Leicester City en Borussia Dortmund hebben serieuze belangstelling voor de Engelsman, maar Roger Schmidt hoopt dat hij in Eindhoven blijft.

Schmidt wil Madueke bij PSV houden: "Kan hier leren"

Op de persconferentie voor het duel met Willem II werd Schmidt geconfronteerd met de vermeende belangstelling van Leicester en Dortmund. "Ik heb wel met hem gesproken, maar niet over geruchten in de media. Hij is een speler die nog een mooie ontwikkeling kan doormaken en er is veel potentieel om zich voetballend en mentaal te verbeteren", zei Schmidt volgens het Eindhovens Dagblad. "Ook tactisch zijn er ontwikkelpunten. Die kan hij hier allemaal leren en wij kunnen de ruimte creëren om hem een belangrijke speler voor PSV te laten worden."

Schmidt is er op gebrand om met PSV de tweede plek over de streep te trekken. Met nog drie duels te gaan heeft PSV een punt meer dan nummer drie AZ, waardoor de buit nog absoluut niet binnen is. "We hebben een goede week gehad en zijn vol vertrouwen. Onze taak is duidelijk: we moeten onze eigen wedstrijden winnen en dan worden we tweede", zei de Duitse trainer volgens Omroep Brabant.

De coach haalde bovendien de halve finales van de Champions League van deze week aan. Hij hoopt dat die duels inspiratie hebben gegeven aan zijn spelers. "Als je de halve finales in de Champions League van de week ziet, motiveert dat alleen maar. Wij willen volgend seizoen ook Champions League spelen, maar daarvoor moeten we winnen. We hebben op dit moment de beste positie van de teams die strijden om de tweede plek. We focussen ons op de eerst volgende wedstrijd en dat is Willem II."

PSV

gerelateerd