Journalisten belaagd door supporters De Graafschap

8 mei 2021 – Supporters van De Graafschap hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag journalisten belaagd, zo schrijft Omroep Gelderland. Dat gebeurde in de buurt van De Vijverberg, waar de spelersbus na de uitwedstrijd tegen Jong Ajax werd onthaald. Een persfotograaf liep verwondingen aan zijn hand op toen hij zijn apparatuur probeerde te beschermen.

Journalisten belaagd door supporters De Graafschap

De Graafschap speelde vrijdagavond in Amsterdam om een promotieticket. Bij een zege was de club uit Doetinchem naar de Eredivisie gepromoveerd, maar de ploeg van trainer Mike Snoei bleef op De Toekomst steken op een 1-1 gelijkspel. Desondanks werd de spelersbus onthaald met vuurwerk en gezang. Daarbij werd ook de aanwezige pers belaagd. De verslaggevers besloten daarop te vertrekken.

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem veroordeelt de belaging van de media. Volgens hem werd het niet op prijs gesteld dat de persfotograaf foto's met veel belichting wilde maken. "Dat leidde tot duw- en trekwerk en daarbij heeft hij zijn duim bezeerd, zo heb ik begrepen. Laat ik duidelijk zijn: dit is niet te tolereren", vertelt Boumans in het NOS Radio 1 Journaal. Hoewel er was opgeroepen om niet naar het stadion te komen, waren er na afloop van de wedstrijd tussen Jong Ajax en De Graafschap toch ongeveer tweehonderd supporters aanwezig bij De Vijverberg. "We weten dat voetbalsupporters wat onrembaar zijn nu het spannend wordt in de competitie, dus je moet voorbereid zijn."

Een kleine week geleden werd bij het kampioensfeest van Ajax ook een fotograaf aangevallen. Hij kreeg een trap in zijn rug en een vol bierblik tegen zijn hoofd gegooid. Daar hield hij een barstwond bij zijn linkeroor aan over.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd