Robben in tranen na glansrol: "Als een kind plezier gehad"

9 mei 2021, 15:04   Bijgewerkt: 9 mei 2021, 15:27

Arjen Robben kan zijn geluk niet op na zijn glansrol in de wedstrijd tussen FC Emmen en FC Groningen (0-4). De 37-jarige aanvaller verscheen tegen de verwachtingen in aan de aftrap en was met twee assists belangrijk voor zijn ploeg. "Ik wilde zó graag", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Robben na afloop van de wedstrijd in Emmen voor de camera van ESPN.

Robben was zondag voor het eerst sinds de eerste speelronde basisspeler bij FC Groningen. Eigenlijk wil hij liever niet op kunstgras voetballen, maar het hart won het van het hoofd. "Ik wil niet zeggen dat het alles of niks was, maar ik wilde gewoon voetballen. Ik dacht: dan maar op kunstgras. Ik wil het team ook helpen. Je zit op het einde en het loopt stroef bij ons."

Robben verzorgde vlak na rust zijn eerste assist, die door Alessio Da Cruz werd gepromoveerd tot doelpunt. "Emmen was daar niet op bedacht. Normaal gooi je 'm er natuurlijk in, maar ik zag de ruimte en dacht: ik geef 'm gewoon hard tussendoor. Hij maakt het echt goed af", aldus Robben, die tien minuten later Da Cruz opnieuw bediende. De ervaren aanvaller vierde het alsof hij zelf een doelpunt had gemaakt.

"Ja, dat is logisch. Ik kom van ver en dit is wat ik wilde. Ik wil de club helpen en voetballen. Als het dan mag en lukt, dan ben ik echt heel blij", vervolgt de aanvaller met tranen in zijn ogen. "Ja, het doet me veel. Het is een lange weg en je verwacht er meer van. Dan is het zwaar en moeilijk. Ik ben blijven knokken en ik had zoiets van: die beloning moet een keer gaan komen. Als je dan zo'n wedstrijd hebt als vandaag… ik heb als een kind plezier gehad. Ik kan nog belangrijk zijn voor de ploeg met twee assist, dan ben ik heel gelukkig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen