'Feyenoord gaat alles op alles zetten om Til te halen'

10 mei 2021 – Feyenoord lijkt komend seizoen flink te moeten timmeren aan een nieuwe succesformatie. Ervaren spelers lijken transfervrij te vertrekken, terwijl sterkhouders Steven Berghuis en Marcos Senesi eveneens een transfer overwegen. Volgens Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam richt Feyenoord echter ook de pijlen op nieuwe spelers.

'Feyenoord gaat alles op alles zetten om Til te halen'

Daarvoor dient Feyenoord echter eerst zelf een speler van de hand te doen, volgens Krabbendam een lastige klus. "Er zit heel weinig geld in de markt, dus gaat Feyenoord dan opeens een speler voor twintig miljoen verkopen? Ik wens Slot heel veel succes...", zegt hij in de voetbaltalkshow van het tijdschrift. "Maar ik geloof wel dat hij zo slim is, als hij naar zo'n groep kijkt, om niet het voetbal te spelen dat hij eigenlijk wil, als hij deze spelers tot zijn beschikking heeft. Het wordt lastig voor hem, maar wel interessant."

Volgens Krabbendam krijgt de aan FC Volendam verhuurde Francesco Antonucci volgend jaar sowieso een kans in De Kuip. "Dat is een fantastische speler, geweldige techniek. Maar ik weet niet of hij past in wat Slot wil. Hij wil meer een Guus Til-achtige middenvelder, van wie ik nog steeds denk dat ze alles gaan doen om hem te halen. Zelfs nu er geen geld is." Til wordt momenteel door Spartak Moskou verhuurd aan SC Freiburg.

Krabbendam vindt dat Feyenoord komend seizoen de bezem door de selectie moet halen. Twee spelers gaan in ieder geval al op zoek naar een andere club: Bart Nieuwkoop vertrekt naar het Belgische Union Sint-Gillis, terwijl reservedoelman Nick Marsman naar Inter Miami verkast. Eric Botteghin lijkt bovendien na dit seizoen transfervrij te vertrekken.

Feyenoord

gerelateerd