Robben mee naar het EK? "Ja, sowieso meenemen"

10 mei 2021, 21:11

Arjen Robben solliciteerde zondagmiddag na zijn glansrol tegen FC Emmen naar een terugkeer in het Nederlands elftal. De vier jaar geleden gestopte aanvaller was met twee assists van grote waarde in de 0-4 zege en kwam daarmee voor menig voetballiefhebber weer in beeld voor Oranje. De meningen over een deelname aan het EK zijn verdeeld.

Bert van Marwijk werkte als bondscoach in het verleden samen met Robben bij het Nederlands elftal. "Als hij fit blijft, zou ik er heel serieus over nadenken", adviseert hij bondscoach Frank de Boer in gesprek met De Telegraaf. "Het is wel een opportunistische gedachte om van een speler, die voor het eerst in twee jaar weer eens tachtig minuten heeft gespeeld, te zeggen dat hij mee moet naar het EK. In eerste instantie zou je zeggen: dat is niet realistisch. Maar het gaat wel om Arjen Robben, een speler met specifieke kwaliteiten, die weet wat het is om op zo'n podium te presteren."

Barry van Galen debuteerde op 34-jarige leeftijd bij het Nederlands elftal, waardoor hij nog altijd in de recordboeken staat. Geen speler debuteerde ooit op latere leeftijd in Oranje dan de ex-middenvelder van AZ. "Ik zou hem sowieso meenemen. Met zijn enthousiasme maakt hij iedereen scherp. Als ik zou moeten kiezen tussen Babel of Robben, dan weet ik het wel. Dan zeg ik honderd procent Robben. Voor alles wat hij gedaan heeft, maar bovenal vanwege de intense beleving die hij brengt."

Robben maakte in 2003 zijn debuut in het Nederlands elftal en zette veertien jaar en 96 interlands later een punt achter zijn Oranje-carrière. Daarin was hij liefst 37 keer trefzeker. Robben acteerde met Oranje op de EK's van 2004, 2008 en 2012, terwijl hij ook tijdens de WK's van 2006, 2010 en 2014 van de partij was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen