Wordt Helmond omgekocht? "Inderdaad, een iPad of telefoontje"

11 mei 2021 – Voor Helmond Sport staat er woensdag in Doetinchem niets meer op het spel tegen De Graafschap, maar voor de thuisclub des te meer. Wint de ploeg van Mike Snoei, dan is promotie naar de Eredivisie een zekerheidje. En dus wordt alles aan gegrepen om die wedstrijd te winnen.

Wordt Helmond omgekocht? "Inderdaad, een iPad of telefoontje"

Aanvaller Daryl van Mieghem kreeg van Omroep Gelderland de vraag of er 'omkopingen' gaan plaatsvinden via sponsoren of andere belanghebbenden bij De Graafschap. "Het zal allemaal wel", zegt hij lachend. "Stroopwafels, bier, autowassen. Ik hoor het allemaal voorbij komen. Ach, ik denk dat wij het ook zouden doen als we in dezelfde situatie hadden gezeten als Go Ahead en Almere."

Snoei ging ook in op mogelijke omkopingen. Gebeuren er dingen achter de schermen? "Maar inderdaad, een iPad of een telefoontje. Een mooie doos met inhoud in de kleedkamer. Dat soort dingen. Ja, dat gebeurt nog steeds wel. Alleen kun je het nooit echt hard maken allemaal. Maar zoiets gaat ons niet helpen hoor. We moeten het zelf doen en die overtuiging hebben we ook allemaal. De jongens staan er de hele week ook gewoon heel goed in."

Dat bevestigt Van Mieghem. De Graafschap speelde afgelopen weekend gelijk bij Jong Ajax, maar gaat woensdag de kans wel grijpen volgens de buitenspeler. "Onze motivatie moet groter zijn dan van de jongens van Helmond Sport. Wij hebben een schitterend doel voor ogen en dat is spelen in de Eredivisie. Iedereen kijkt daar naar uit. Je kunt betere contracten krijgen, noem het maar op."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd