Keizer heeft het voor elkaar en wint eerste prijs in Emiraten

11 mei 2021 – Het is een mooie dag geworden voor Marcel Keizer (op archiefbeeld). De voormalig hoofdtrainer van Ajax is er met Al-Jazira namelijk in geslaagd om de landstitel te pakken in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is zijn eerste prijs als hoofdtrainer in het Midden-Oosten.

Keizer heeft het voor elkaar en wint eerste prijs in Emiraten

Het is derde keer in de clubgeschiedenis dat Al-Jazira kampioen is geworden van de Emiraten. De ploeg van Keizer won dinsdag zelf met 3-1 van Khorfakkan. Die zege werd pas goud waard toen het nieuws naar buiten kwam dat Bani Yas punten had gemorst in hun competitieduel. De ploeg van Keizer was zodoende niet meer te achterhalen voor de concurrentie en is nu officieel kampioen.

De Nederlandse trainer verruilde Sporting Portugal in 2018 voor Al-Jazira. Hij wordt bij die club geassisteerd door Roy Hendriksen, die eerder trainer was van Helmond Sport. Met Sporting won Keizer eerder al wel de landstitel en de beker. Het is dus zijn derde prijs van zijn loopbaan.

Ook Bradley Kuwas kan feestvieren. De buitenspeler maakt deel uit van de selectie van Keizer en kwam dinsdag ook in actie. De oud-speler van onder meer Excelsior en Heracles Almelo was dit seizoen goed voor vijf doelpunten in de competitie.

Eredivisie

gerelateerd