Feyenoord laat fans schrikken met naam nieuwe teammanager

14 mei 2021, 12:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft Frank Boer aangesteld als nieuwe teammanager van het eerste elftal. Boer neemt na dit seizoen het takenpakket over van Bas van Noortwijk, die na veertien seizoenen zijn functie neerlegt. Met de aankondiging zette de Rotterdamse club vrijdagochtend veel supporters op het verkeerde been. De naam van de nieuwe teammanager lijkt immers erg veel op die van de zittende bondscoach van het Nederlands elftal, Frank de Boer.

Niet De Boer, maar Boer is de nieuwe teammanager van Feyenoord. Hiervoor was Boer al als sociaal-maatschappelijk spelersbegeleider werkzaam bij de Rotterdamse club. Hij ziet veel raakvlakken tussen zijn oude en nieuwe functie. "In beide gevallen ben je nadrukkelijk bezig met het creëren van randvoorwaarden waardoor anderen kunnen presteren op de plek waar het moet: het veld. Dat is iets wat me goed ligt en waar ik heel veel belang aan hecht. Ik kijk er dan ook naar uit om Bas van Noortwijk op te volgen als teamanager van Feyenoord. Een eer en een nog mooiere uitdaging", vertelt hij via de clubkanalen.

Frank Arnesen vindt Boer uitermarte geschikt voor de rol van teammanager. "De afgelopen maanden hebben we uitgebreid gezocht naar iemand met de kwaliteiten voor de veeleisende functie teammanager Feyenoord 1. We hebben met een groot aantal kandidaten gesproken, mensen van zowel buiten als binnen de club, en Frank kwam daarbij als beste uit de bus. Hij is doortastend, duidelijk, een uitstekende communicator en bovendien iemand uit eigen gelederen die de spelersgroep en organisatie goed kent. Een goede match dus."

Feyenoord maakte begin deze maand bekend dat Van Noortwijk er na dit seizoen mee stopt. De oud-doelman gaat met pensioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen