Kane 'strikes again' bij zege Spurs, Bergwijn blijft weer op de bank

16 mei 2021 – Harry Kane heeft Tottenham Hotspur zondagmiddag weer eens bij de hand genomen. De aanvaller maakte tegen Wolverhampton Wanderers het openingsdoelpunt en heeft daarmee Mohamed Salah weer achter zich gelaten op de topscorerslijst van de Premer League. Zonder inbreng van Steven Bergwijn en mét een goal van Pierre Højbjerg werd het duel relatief simpel gewonnen (2-0).

Kane 'strikes again' bij zege Spurs, Bergwijn blijft weer op de bank

Daardoor is Europa League-voetbal weer wat dichterbij voor Tottenham Hotspur, dat na de komst van Ryan Mason nog heel stiekem hoopte op Champions League-voetbal, maar het miljardenbal is alleen rekenkundig nog haalbaar met twee duels te spelen. In die laatste twee duels zal Kane ook nog wat goals willen maken, want na zijn treffer zondagmiddag ging hij naar 22 doelpunten, waarmee hij hoger staat dan Salah.

Later vandaag krijgt de spits van The Reds overigens nog wel een kans om Kane weer af te lossen, als Liverpool op bezoek gaat bij West Bromwich Albion. Ook Bruno Fernandes (18), Heung-min Son (17) en Dominic Calvert-Lewin (16) mogen nog dromen van de topscorerstitel, maar hebben dan nog wel een flinke achterstand in te halen in de slotminuten.

Na de goal van Kane kwam ook Højbjerg op het scoreformulier, maar dat was voor Mason geen reden om Bergwijn nog binnen de lijnen te zetten. In de laatst twee Prmier League-wedstrijden zat de international ook al negentig minuten op de bank: in de duels daarvoor kwam hij tot twee invalbeurten, waarin hij zelfs nog een assist op Son, die dus ook al op zeventien treffers staat. Vooralsnog blijft de Zuid-Koreaan dus wel in de schaduw van topscorer Kane.

Premier League

gerelateerd