Gravenberch is trots en 'wil gewoon bij Ajax blijven'

18 mei 2021 – Het is snel gegaan met Ryan Gravenberch, die dinsdag is verkozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie. Weer een prijs dus voor de middenvelder die maandag ook al Talent van het Jaar werd bij Ajax. Hij vindt ondanks die twee eervolle onderscheidingen dat hij nog niet uitgeleerd is in Amsterdam.

Gravenberch is trots en 'wil gewoon bij Ajax blijven'

Gravenberch krijgt als grootste talent van de Eredivisie de Johan Cruijff Prijs en zegt bij De Telegraaf dat hij daar 'bijna geen woorden voor' heeft. "Ik had dit niet zien aankomen. Bij Ajax werd ik Talent van het Jaar, maar ik had niet het gevoel dat ik Talent van de Eredivisie zou worden. Het is dus wel echt heel mooi", zei de middenvelder.

Hij mag zodoende ook een Johan Cruijff Court laten aanleggen op een plek naar keuze. Dat is traditie bij de prijs. Later zal duidelijk worden waar dat veldje komt te leggen. Tot die tijd is hij vooral trots op zijn prestaties. "Ik kijk terug op een mooi seizoen. Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou gaan spelen, en het is uiteindelijk met vallen en opstaan gegaan. Nu gaat de ontwikkeling omhoog en dat moet ik doorzetten."

Door zijn goede prestaties wordt Gravenberch ook in verband gebracht met een transfer. Zijn naam viel onder meer al bij FC Barcelona. Het lijkt hem echter verstandig om nog niet te verkassen. "Ik heb plannen om gewoon bij Ajax te blijven. Ik wil nog een seizoen knallen en me meer laten zien", zegt Gravenberch, die ook aangeeft te hopen op een plek in de EK-selectie van Oranje. Hij zit in ieder geval wel in de voorselectie van bondscoach Frank de Boer.

Lees ook: Gravenberch valt weer in de prijzen en wordt Talent van het Jaar

Ajax

gerelateerd