'Barça-top vol vertrouwen: Messi tekent twee jaar bij'

19 mei 2021, 08:08

Terwijl het in Catalonië veel gaat over de toekomst van Ronald Koeman bij FC Barcelona, opende El Mundo Deportivo woensdagochtend groots met het nieuws dat Lionel Messi vermoedelijk aanblijft in Camp Nou. Hoewel er nog geen akkoord wordt vermeld, staat op de voorpagina van de belangrijke Spaanse sportkrant groots dat de Catalanen 'vol vertrouwen' zijn over een langer verblijf van de beste speler ter wereld.

'Vertrouwen in Messi', doelt het dagblad daarbij op een langer verblijf van de Argentijn. In Catalonië heerst de zekerheid dat de aanbieding die gedaan is aan de Argentijn afdoende is om hem te laten verlengen. Het gaat daarbij om een tweejarige verbintenis met een veel lager loon dan dat hij momenteel geniet in Camp Nou, maar daarbij krijgt hij de garantie dat hij na zijn actieve loopbaan een rol krijgt binnen de club.

In die periode kan FC Barcelona dan het verminderde loon aanvullen. Op dit moment was het extreme salaris van de aanvoerder van de Catalanen simpelweg niet langer te betalen. Ze hebben hem echter overtuigd dat in de komende zomer opnieuw een schoonmaak plaatsvindt en de selectie dan dusdanig wordt versterkt, zodat er weer volop om de prijzen gestreden kan worden. Met name de Champions League staat nog op het wensenlijstje van de Argentijn. Door deze ontwikkeling is volgens TV3 bovendien de strijdt om Erling Haaland definitief opgegeven: dat zou onbetaalbaar zijn geworden.

Lees ook: Slecht nieuws Koeman: Barça moet veranderen

Als grootste bedreiging voor het nieuwe contact wordt Paris Saint-Germain genoemd. Binnen de top van FC Barcelona wordt aangenomen dat die club het uiteindelijk niet redt, maar de angst is wel dat het geboden salaris beduidend hoger is. Messi zou weliswaar genoegen nemen met een lager salaris, maar de keuze moet uiteindelijk nog wel officieel worden gemaakt. Voor de Catalanen is Messi in sponsoring en marketing-technisch by far de belangrijkste speler en alleen om die reden al cruciaal om te houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen