Willem II
0 – 0
Fortuna Sittard

Glansrol Feyenoord-huurling Wehrmann in Zwitserse bekerfinale

24 mei 2021 – FC Luzern heeft voor de derde keer in de clubhistorie beslag gelegd op de Zwitserse beker. In de finale werd FC St. Gallen met 1-3 opzij gezet. Voor Feyenoord-huurling Jordy Wehrmann was een glansrol weggelegd.

Glansrol Feyenoord-huurling Wehrmann in Zwitserse bekerfinale

De weg naar de finale van het bekertoernooi verliep voor Luzern via FC Thun, FC Chiasso, FC Lugano en FC Aarau. De grote Zwitserse clubs, Young Boys en FC Basel, werden al in de achtste finale uitgeschakeld. Zo stonden maandagmiddag de nummers vijf en zeven van de Super League tegen elkaar in de finale.

Wehrmann maakte in februari de tijdelijke overstap van Feyenoord naar Luzern. Al snel groeide hij uit tot vaste waarde, maar scoren deed hij niet in Zwitserse dienst. Tot maandag. In de bekerfinale tegen St. Gallen nam hij na een halfuur de 0-2 voor zijn rekening. Namens Luzern waren ook Ibrahima N'Diaye en Pascal Schürpf trefzeker, terwijl Chikwubuike Adamu de goal van St. Gallen voor zijn rekening nam.

Zo keert Wehrmann als bekerkampioen van Zwitserland terug naar Feyenoord. In Rotterdam beschikt de 22-jarige middenvelder over een contract dat nog één jaar doorloopt, tot de zomer van 2022.

Eredivisie

gerelateerd