NAC Breda zwaar ontdaan door rellen: 'Een zwarte bladzijde'

24 mei 2021 – NAC Breda schaamt zich voor de ongeregeldheden die zondag ontstonden na de verloren finale van de play-offs om promotie/degradatie. In een statement schrijft de club dat een aantal personen ervoor heeft gezorgd dat zondag 23 mei 2021 een zwarte bladzijde is geworden voor Breda en NAC.

NAC Breda zwaar ontdaan door rellen: 'Een zwarte bladzijde'

NAC verloor zondag de finale van de play-offs tegen NEC (1-2) en liep daardoor promotie naar de Eredivisie mis. Na afloop van de wedstrijd werd er gereld buiten het Rat Verlegh Stadion. Volgens de club en gemeente gingen de relschoppers alle grenzen te buiten.

'Dit had niets meer met voetbal te maken, en niets met het supporten van 'je club'. Hier is met geen enkel boerenverstand uitleg voor te geven. Het is ook absoluut niet onder de noemer teleurstelling of emotie te scharren. Dit gedrag doet de naam van NAC Breda, de echte supporters en de stad Breda, geen enkele eer aan, maar brengt het juiste schade toe', schrijven de club en gemeente in een gezamenlijk statement.

Er werd fors geweld gebruikt tegen de politie, zelfs met wapens. 'Agenten en beveiligers hebben zich in een zeer onveilige en dreigende situatie bevonden en sommigen zijn daarbij ook gewond geraakt. De mate van het geweld tegen de hulpdiensten is ronduit schandalig te noemen', gaat het statement verder. 'Dankzij de kordate inzet van de politie en de stadionbeveiliging is erger gelukkig kunnen voorkomen. Het optreden heeft ervoor gezorgd dat de ongeregeldheden beperkt zijn gebleven tot P5 en niet de binnenstad hebben bereikt.'

NAC meldt voorts dat er tijdens de ongeregeldheden ook vernielingen aan het stadion zijn aangebracht. Daarvan gaat de club aangifte doen.

Eredivisie

gerelateerd