Kluivert over favoriet Frankrijk: "Dat zijn wij misschien ook wel"

25 mei 2021, 21:18

Justin Kluivert had gehoopt zich met het Nederlands elftal voor te kunnen bereiden op het EK, maar moet genoegen nemen met een plek in de selectie van Jong Oranje. De aanvaller van RB Leipzig erkent dat hij op iets anders had gehoopt, maar kijkt ook uit naar de activiteiten met Jong Oranje.

Kluivert speelde tot dusver twee interlands voor Oranje en dat hij dat aantal graag willen opschroeven. "In de tijd dat ik me had moeten laten zien bij Leipzig, kreeg ik wat last van mijn hamstring. Dat was niet ideaal. De afgelopen wedstrijden ging het wel weer heel goed. Als dat allemaal wat eerder op z'n plek was gevallen dan was het misschien anders geweest. Maar nu ben ik gewoon blij om hier te zijn. Dan maar een prijs pakken met Jong Oranje", zegt hij tegen Voetbal International.

Hij weet dat Jong Oranje het moet stellen zonder Cody Gakpo, Teun Koopmeiners en de geblesseerde Noa Lang. "Noa had flink last van zijn hamstring. Dat is wel balen natuurlijk. Ik had hem er graag bij gehad. Maar die andere jongens ook. Het is best gek om een toernooi met een bepaald team in te gaan en halverwege een andere selectie te hebben. Maar het is niet anders. Of we veel hebben ingeleverd? Natuurlijk missen we kwaliteit. Toch denk ik dat we nog een sterk elftal hebben. Bovendien is iemand als Calvin (Stengs, red.) teruggekeerd. Die heeft ook veel kwaliteit."

Maandag speelt Jong Oranje tegen Frankrijk. Een ijzersterk elftal dat gezien wordt als een topkandidaat voor de titel. "Ik weet niet of één team de uitgesproken favoriet is. Ik weet dat Frankrijk een belangrijke kandidaat is om het toernooi te winnen. Maar misschien zijn wij dat ook wel. Ik houd bovendien wel van uitdagingen. Die gaan we gewoon aan. Laten wij favoriet Frankrijk maar gewoon pijn gaan doen", stelt Kluivert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen