Zes spelers Oranje wezen coronavaccinatie af

26 mei 2021, 16:57

De aanwezige spelers van het Nederlands elftal hebben woensdag de mogelijkheid gekregen om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. Bondscoach Frank de Boer bevestigde op de persconferentie over zijn selectiesamenstelling dat diverse spelers dat aanbod hebben afgewezen. De bondscoach zelf is wél geprikt.

"Zojuist is een aantal spelers gevaccineerd", aldus De Boer. Een stuk of zes spelers hebben de vaccinatie niet genomen. Iedereen heeft zijn keuze daarin, wat er in je lichaam wordt gespoten. Ik heb gezegd: 'ik zou het doen.' De dokter heeft dat ook geadviseerd, maar we moeten ieders keuze respecteren. Het is de keuze van de spelers zelf."

Waarom enkele spelers het afwezen, weet De Boer niet. "Misschien wel omdat veel spelers het al hebben gehad." De spelers die nog arriveren, grijpen in ieder geval naast een prik. "Vaccineren kon alleen vandaag. Je kan namelijk koorts krijgen. Omdat we op 2 juni al oefenen, kunnen we niet gokken dat straks een stuk of vijf jongens ziek zijn. Dan kunnen we niet goed trainen."

Wout Weghorst is in ieder geval niet in aanmerking gekomen voor de vaccinatie. De spits van VfL Wolfsburg, die in een televisie-interview in Duitsland de ernst van het virus ontkrachtte, is vanwege het late einde van de Duitse competitie nog niet gearriveerd in Zeist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen