'Bosz kan aan de slag in Ligue 1 na afwijzing van Galtier'

27 mei 2021, 22:25

Peter Bosz staat op de nominatie om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Olympique Lyon. De topclub is op zoek naar een vervanger voor Rudi Garcia, die deze zomer de deur van het Parc Olympique Lyonnais achter zich dichttrekt. Lyon had Christophe Galtier bovenaan het verlanglijstje staan, maar de trainer van Lille OSC heeft de aanbieding afgeslagen.

Bosz sinds momenteel zonder club nadat hij eerder dit seizoen werd ontslagen door Bayer Leverkusen. Volgens RMC Sport hoeft de Nederlander echter niet lang zonder club te zitten. Lyon hoopt de gesprekken volgens dat medium snel te willen openen. De grootmacht eindigde dit voetbaljaar onder leiding van Garcia op de teleurstellende vierde plek in de Ligue 1.

Daarom hoopte Lyon in eerste instantie om Galtier naar de club te halen. Hij werd landskampioen met Lille OSC en gaf eerder deze week te kennen dat hij Rijsel gaat verlaten. Galtier ziet het echter niet zitten om aan de slag te gaan bij Lyon. Daarnaast heeft hij naar verluidt ook aanbiedingen gehad van Olympique Nice en het Italiaanse SSC Napoli.

Ook Bosz wordt in Frankrijk gelinkt aan Nice. De 57-jarige Apeldoorner kan in de Ligue 1 beginnen aan zijn vierde klus in het buitenland. Eerder stond hij al voor de groep bij Maccabi Tel Aviv, Borussia Dortmund en Leverkusen. Op Nederlandse bodem was Bosz hoofdtrainer van De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse en Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen